Warschau geschiedenis van de zeemeermin

Warschau heeft een lange geschiedenis. Het begint met een zeemeermin (Syrenka) die heel vroeger de Wisla opgezwommen zou zijn. Toen ontmoete ze Wars en Sawa en vroeg hun een stad te bouwen (Warszawa). Als tegenprestatie zou de zeemeermin Warschau beschermen. Het wapen van Warschau is daarom een zeemeermin gewapend met zwaard en schild.

Warschau geschiedenis Syrenka de zeemeermin als beschermer

Warschau pas laat hoofdstad

Warschau ligt strategisch en is makkelijk via water te bereiken. De rivier de Wisla zorgde voor veel handelsverkeer. Dit heeftDe Wisla door Warschau heeft altijd een rol gespeeld in de geschiedenis Warschau economisch een impuls gegeven.

Toch werd Warschau pas na de 16de eeuw de hoofdstad. Krakau was daarvoor de officiële hoofdstad. Na een grote brand in het pareis van Krakau, werd Warschau de officiële hoofdstad.


Warschau en bezetting

Warschau is vanaf de 17de eeuw het toneel van bezetting en opstand. De strategische ligging maakte het een geliefd doelwit. Zweden, Transsylvaniers en Russen, allemaal hebben ze Warschau bezet. Na de eerste Wereld oorlog hervond Warschau zijn vrijheid. Helaas zou deze vrijheid van korte duur zijn.


Warschau en de tweede wereld oorlog

De zwartste bladzijde uit de geschiedenis van Warschau is zonder twijfel de tweede wereld oorlog. Warschau werd in 1939 door de Duitsers veroverd. De hele Joodse bevolking van Warschau werd opgesloten in het Getto. Vanuit het Getto werden de mensen overgebracht naar het vernietigingskamp Treblinka.
Warschau geschiedenis heel veel leed tijdens de tweede wereld oorlog
Aan het einde van de tweede wereld oorlog lag 85% van Warschau in puin. 850.000 inwoners van Warschau waren dood of als vermist opgegeven. Deze pikzwarte bladzijde uit de geschiedenis van Warschau zal nooit vergeten worden. Het laat een afschuwelijk verhaal zien, maar draagt wel bij aan de vorming van het moderne Warschau.

Warschau met combinatievoordeel!

Warschau reizen met combinatiekorting

Wilt u profiteren van hoge combinatiekortingen op reizen naar Warschau? Bekijk de combinatiedeals van de reisaanbieders.

Hoge combinatiekorting Lees meer!!

Hotels Warschau

warschau-hotels-overzicht2

Hoteloverzicht van de beste hotels in Warschau, makkelijk!

Hotels Warschau

Vliegangst?

Warschau met de trein

Directe treinverbing tussen Amsterdam en Warschau

Warschau per trein

Appartementen

Warschau appartementenoverzicht

Met een groep naar Warschau? Geen probleem.

Appartementen Warschau