Warschau festivals

Warschau is zonder twijfel de culturele hoofdstad van Polen. Er zijn in Warschau talloze leuke nationale en internationale festivals. Het hoogtepunt van het festival seizoen loopt van april tot oktober. Maandelijks zijn er dan meerder festivals in Warschau. Een volledig overzicht van alle maandelijkse festivals vind u in de “Warsaw in our pocket” en “Warsaw insider”. Deze bladen zijn bij bars en cafés in Warschau gratis verkrijgbaar. Meer festival informatie is ook verkrijgbaar bij het toeristenbureau in het cultuurpaleis (link). Grote en bekende festivals in Warschau zijn hieronder opgenomen.

Warschau festivals januari tot april

Internationale theater festival van Warschau. Zowel nationale en internationale optredens. Dit festival vindt plaats in januari.

Internationale Witold Lutosvawski-wedstrijd van Warschau. Componisten van hedendaagse symfonische muziek gaan de strijd met elkaar aan. Dit festival vindt plaats in februari.

Zangwedstrijd ter nagedachtenis aan Stanisvaw Moniuszko. Deze bekende zanger is erg geliefd bij de bevolking van Warschau. Het festival vindt plaats in februari.

Warschau festivals april tot juni

Balletdagen van Warschau. Prachtige balletvoorstellingen van nationale en internationale groepen. Dit festival vindt plaats in april.

Internationale boekenbeurs van Warschau. Grote boekenbeurs voor liefhebbers van oude, nieuwe en bijzondere boeken. Dit festival in mei vindt jaarlijks plaats in de St. Janskathedraal (link) van Warschau.

Festival van de religieuze muziek. Jaarlijks festival van Warschau in mei.

Festival van de oude opera’s. Bijzondere operavoorstellingen voor liefhebbers. Dit leuke festival vindt jaarlijks in Warschau plaats in de maand mei.

Warschau festivals juni tot augustus

Straattheaterfestival van Warschau. Groot festival in juni.

Mozartfestival van Warschau. Zeer bijzonder festival dat in totaal zes weken duurt. Het mozartfestival van Warschau vindt plaats tussen juni en juli.

Jazzfestival van Warschau. Jaarlijks festival dat plaatsvindt in juni.

Jan Sebastiaan Bach Orgelfestival van Warschau. Dit festival voor liefhebbers van klassieke muziek loopt van juli tot oktober.

Maand van de schilderkunst van Warschau. Dit festival vindt plaats in alle galeries van Warschau. Het loopt van juni tot eind augustus.

Warschau festivals september tot november

Festival van de hedendaagse muziek. Tien dagen kunt u genieten van dit festival in Warschau. Het festival vindt midden september plaats.

Jamboree Jazzfestival van Warschau. Dit bijzondere jazzfestival behoort tot een van de grootste ter wereld. Bekende namen doen op dit festival in Warschau. Het vindt plaats in Oktober.

Internationaal filmfestival van Warschau. Dit festival vindt plaats in oktober.

Internationaal pianowedstrijd Frederik Chopin. Dit exclusieve festival vindt elke vijf jaar plaats in Warschau. Vele nationale en internationale muziekkanten komen speciaal voor dit festival naar Warschau. De volgende internationaal pianowedstrijd Frederik Chopin vindt plaats in oktober 2015.

Liefhebbers van Chopin zitten altijd goed in Warschau. Chopin concerten zijn er van mei tot oktober in het Lazienski park (link) en Wilanow paleis (link). Ook vinden er concerten plaats (mei tot september) in het park van het geboortehuis van Chopin (link).

Warschau met combinatievoordeel!

Warschau reizen met combinatiekorting

Wilt u profiteren van hoge combinatiekortingen op reizen naar Warschau? Bekijk de combinatiedeals van de reisaanbieders.

Hoge combinatiekorting Lees meer!!

Hotels Warschau

warschau-hotels-overzicht2

Hoteloverzicht van de beste hotels in Warschau, makkelijk!

Hotels Warschau

Vliegangst?

Warschau met de trein

Directe treinverbing tussen Amsterdam en Warschau

Warschau per trein

Appartementen

Warschau appartementenoverzicht

Met een groep naar Warschau? Geen probleem.

Appartementen Warschau