Warschau omgeving – Treblinka

Treblinka is nu een nationaal monument ter nagedachtenis aan de 800.000 mensen die hier zijn vermoord. Joden, zigeuners en gevangenen uit het Getto van Warschau zijn allemaal naar Treblinka gebracht. Treblinka ligt 100km ten noordoosten van Warschau.

Warschau omgeving Treblinka vernietigingskamp

Treblinka vernietigingskamp

Warschau omgeving Treblinka monumentAuschwitz is het symbool van de holocaust, maar dit was niet het enige vernietigingskamp. Treinen vanuit het Umslagplatz (link) in Warschau gingen rechtstreeks naar Treblinka.

Treblinka I was het werkkamp en Treblinka II het vernietigingskamp. Op deze verschrikkelijke plek werden tussen 1942 en 1943 ruim 800.000 mensen vermoord.


Treblinka het monument

Treblinka werd in 1943 ontmanteld en het terrein werd met bomen beplant. In 1964 is het monument ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van Treblinka onthuld. Een reusachtige zuil met de tekst “ Nooit meer”.

Rondom het monument staan 17.000 stenen blokken. De blokken staan symbool voor het dagquotum van dit verschrikkelijke vernietigingskamp ten tijde van de oorlog.

Warschau omgeving stilstaan bij de slachtoffers van Treblinka

Vervoer Warschau - Treblinka

Treblinka kan vanuit Warschau het beste met een georganiseerde reis bezocht worden. Informeer bij het toeristenbureau (link) in het cultuurpaleis van Warschau wanneer de excursies plaatsvinden. Een waarschuwing vooraf is wel op zijn plaats. Stilstaan en de omvang van de gruwelijkheden beseffen, zal aangrijpend en emotioneel zijn.

Warschau met combinatievoordeel!

Warschau reizen met combinatiekorting

Wilt u profiteren van hoge combinatiekortingen op reizen naar Warschau? Bekijk de combinatiedeals van de reisaanbieders.

Hoge combinatiekorting Lees meer!!

Hotels Warschau

warschau-hotels-overzicht1

Hoteloverzicht van de beste hotels in Warschau, makkelijk!

Hotels Warschau

Appartementen

Warschau appartementenoverzicht

Met een groep naar Warschau? Geen probleem.

Appartementen Warschau