Warschau omgeving – Pultusk

Pultusk is een klein dorpje 70 km van Warschau. Het is gebouwd op een eiland in een zijrivier van de Wisla. Pultusk is geliefd bij de bevolking van Warschau voor een korte dagtrip.

Warschau omgeving Pultusk leuk voor een dagtrip!

Architectuur Pultusk

Pultusk kerk van binnen met veel pracht en praalHet markplein van Pultusk is immens en wel 400 meter lang. Naast het gemeentehuis is het kasteel ook bijzonder. De bouwstijl van Pultusk gaat helemaal terug tot de 15de eeuw.

Pultusk is hiermee één van de oudste dorpjes in de regio van Warschau. De oorlog is niet ongemerkt aan Pultusk voorbij getrokken.

De Joodse bevolking heeft erg geleden en het dorpje zelf ook. Pultusk is na de oorlog deels, in originele stijl herbouwt.


Vervoer Warschau – Pultusk

Warschau omgeving varen rond Pultusk op de Narew rivier!Pultusk is vanuit Warschau prima te bereiken met de auto en openbaar vervoer. Met eigen vervoer eigen vanuit Warschau richting Suwavuki en dan afslag Pultusk.

Bussen vanuit warschau richting Pultusk gaan ieder kwartier. Informeer bij het toeristenbureau (link) in het Cultuurpaleis van Warschau welke bus u het beste kunt nemen.

Warschau met combinatievoordeel!

Warschau reizen met combinatiekorting

Wilt u profiteren van hoge combinatiekortingen op reizen naar Warschau? Bekijk de combinatiedeals van de reisaanbieders.

Hoge combinatiekorting Lees meer!!

Hotels Warschau

warschau-hotels-overzicht1

Hoteloverzicht van de beste hotels in Warschau, makkelijk!

Hotels Warschau

Appartementen

Warschau appartementenoverzicht

Met een groep naar Warschau? Geen probleem.

Appartementen Warschau