Warschau Wilanow

Aan de zuidkant van Warschau ligt Wilanów. Een prachtig park met een paleis en diverse bijgebouwen. In de 17de eeuw gaf Jan III Sobieski opdracht om in Warschau Wilnaów te bouwen. Het moest een bescheiden kasteel met een mooie tuin worden. In de geschiedenis van Warschau is het Wilanów aangepast en uitgebreid. Samen met het Lazienski park behoort Wilanów nu tot de mooiste parken van Warschau.

Warschau Wilanow park paleizen tuinen en een park

Wilanów meer dan een park van Warschau

Wilanow park leuke Franse tuin en let op de zonnewijzer!In de paleistuinen van Wilanów vindt u een bijzondere zonnewijzer. Gemaakt door de uitvinder van de telescoop. Wilanów heeft de mooiste Franse tuin van heel Warschau, een aanrader!

Wilanów ligt 8km buiten het centrum van Warschau. Het is met openbaar vervoer goed bereikbaar. U kunt ook prima naar het park lopen en onderweg andere bezienswaardigheden van Warschau bekijken.


Vervoer naar Wilanów van Warschau

Wilanów ligt buiten het centrum van Warschau. Normale buslijnen en een express bus stoppen er dicht in de buurt, uitstappen bij ul. S.K. Potockiego.


Openingstijden Wilanów

Het park Wilanów is open van zonsopkomst tot zonsondergang. Toegang tot het park is gratis. Het paleis van Wilanów is van mei to september elke dag open. Op maandag, woensdag en zaterdag van 09:30 tot 18:30 en op dinsdag, donderdag en vrijdag 09:30 tot 16:30 en op zondag van 10:30 tot 18:30.

De rest van het jaar is het paleis van Wilanów alleen open op maandag, woensdag, zaterdag en zondag van 09:30 tot 16:30. Toegangsprijzen voor paleis Wilanów van Warschau zijn vanaf € 5,- en gratis op zondag.

Warschau met combinatievoordeel!

Warschau reizen met combinatiekorting

Wilt u profiteren van hoge combinatiekortingen op reizen naar Warschau? Bekijk de combinatiedeals van de reisaanbieders.

Hoge combinatiekorting Lees meer!!

Hotels Warschau

warschau-hotels-overzicht2

Hoteloverzicht van de beste hotels in Warschau, makkelijk!

Hotels Warschau

Vliegangst?

Warschau met de trein

Directe treinverbing tussen Amsterdam en Warschau

Warschau per trein

Appartementen

Warschau appartementenoverzicht

Met een groep naar Warschau? Geen probleem.

Appartementen Warschau