Warschau Pawiak gevangenis

De Pawiak gevangenis van Warschau heeft een donker verleden. De gevangenis werd zowel door de Russische -en Duitse onderdrukkers gebruikt. Poolse gevangen en rebellen werden er tijdens de Russische onderdrukking vastgehouden en kwamen er nooit meer uit. Nabestaanden hingen briefjes in de Pawiak boom voor de gevangenis.

Warschau Pawiak gevangenis indrukwekken museum

Pawiak gevangenis en de tweede wereld oorlog

De Pawiak gevangenis van Warschau werd tijdens de tweede wereld oorlog de hoofdgevangenis van de Gestapo. Er verdwenen ruim 30.000 mensen uit Warschau in de Pawiak gevangenis.

Een groot deel van de Pawiak gevangenis is tijdens de oorlog beschadigd. Het restant van de gevangenis is opgeknapt en is tegenwoordig een museum. De Pawiak gevangenis van Warschau staat open voor publiek en toont haar donkere verleden.


Warschau Pawiak gevangenis terug naar het donkere verledenVervoer Pawiak gevangenis Warschau

De Pawiak gevangenis van Warschau ligt in het centrum. Het is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Diverse bus -en tramlijnen stoppen er dicht in de buurt, uitstappen bij ul. Dzielna.


Openingstijden Pawiak gevangenis

De Pawiak gevangenis is gesloten op maandag en dinsdag. Op woensdag is het open van 09:00 tot 17:00 en op donderdag en zaterdag van 10:00 tot 16:00.

Op vrijdag van 10:00 tot 17:00 en zondag van 10:00 tot 16:00. Toegangsprijs voor de Pawiak gevangenis van Warschau is gratis.

Warschau met combinatievoordeel!

Warschau reizen met combinatiekorting

Wilt u profiteren van hoge combinatiekortingen op reizen naar Warschau? Bekijk de combinatiedeals van de reisaanbieders.

Hoge combinatiekorting Lees meer!!

Hotels Warschau

warschau-hotels-overzicht2

Hoteloverzicht van de beste hotels in Warschau, makkelijk!

Hotels Warschau

Vliegangst?

Warschau met de trein

Directe treinverbing tussen Amsterdam en Warschau

Warschau per trein

Appartementen

Warschau appartementenoverzicht

Met een groep naar Warschau? Geen probleem.

Appartementen Warschau