Warschau Marie Curie museum

Het Marie Curie museum in Warschau beschrijft het leven van deze opmerkelijke vrouw. Marie Curie was één van de weinige vrouwelijke professoren uit die tijd. Zij is de eerste en enige vrouw ter wereld die twee Nobelprijzen heeft gehad. Marie Curie ontving Nobelprijzen voor fysica en scheikunde. Haar geboortehuis in Warschau is omgebouwd tot haar eigen museum.

Marie Curie museum in Warschau wat een bijzondere vrouw!

Marie Curie en radioactiviteit

Marie Curie heeft als eerste de werking van uraniumstralen ontdekt en noemde deze radioactiviteit. Haar hele leven heeft na deze ontdekking in het teken gestaan van verder onderzoek. Marie Curie is niet oud geworden. Op 66 jarige leeftijd stief Marie Curie aan de gevolgen van leukemie.


Marie Curie twee nobelprijzen ongelofelijkVervoer naar Marie Curie museum Warschau

Het Marie Curie museum ligt in de oude stad. Dit hele deel van Warschau is een voetgangerszone. Openbaar vervoer en taxi’s stoppen dicht in de buurt.

Uitstappen bij ul. Freta en te voet verder naar het Marie Curie museum van Warschau. In dit deel van Warschau vindt u talloze leuke cafés en restaurants.


Openingstijden Marie Curie museum

Het Marie Curie van Warschau is op maandag gesloten. Van woensdag tot vrijdag is het open van 09:30 tot 17:00 en dinsdag van 08:30 tot 16:30.

In het weekend is het museum open van 10:00 tot 17:30. Toegangsprijs vanaf € 2,50

Warschau met combinatievoordeel!

Warschau reizen met combinatiekorting

Wilt u profiteren van hoge combinatiekortingen op reizen naar Warschau? Bekijk de combinatiedeals van de reisaanbieders.

Hoge combinatiekorting Lees meer!!

Hotels Warschau

warschau-hotels-overzicht2

Hoteloverzicht van de beste hotels in Warschau, makkelijk!

Hotels Warschau

Vliegangst?

Warschau met de trein

Directe treinverbing tussen Amsterdam en Warschau

Warschau per trein

Appartementen

Warschau appartementenoverzicht

Met een groep naar Warschau? Geen probleem.

Appartementen Warschau