Joodse historisch instituut en synagoge

Warschau had voor de oorlog een Joodse gemeenschap van ruim 400.000 mensen. Ruim 30% van de bevolking in Warschau was van Joodse afkomst. De Nożyksynagoge is de enige Joodse synagoge in Warschau die nog in gebruik is. Naast de synagoge vindt u ook het Joods historisch instituut in Warschau. Dit instituut is nauw verbonden met de synagoge. Het joods historisch instituut doet tijdelijk dienst als bibliotheek, museum en archief.

Warschau Joods historisch instituut en Synagoge

Joodse synagoge van Warschau tijdens de oorlog

Joodse gedenksteen in WarschauDe Nożyksynagoge is in de oorlog deels bewaard gebleven. De Duitsers gebruikte de synagoge, tijdens de oorlog als opslagplaats.

Na de oorlog is het in originele en zijn bijzondere staat teruggebracht. Een bezoek aan de synagoge en het Joods historisch instituut geven een beeld over de Joodse gemeenschap van Warschau.


Vervoer naar synagoge en Joods historisch instituut

De Nożyksynagoge en het Joods historisch instituut liggen beide in het centrum van Warschau. Ze zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer en taxi. Voor een bezoek aan de Joodse synagoge uitstappen bij ul. Twarda en voor het Joods historisch instituut uitstappen bij ul. Tłomackie.


Openingstijden synagoge en Joods historisch instituut

Joods historisch instituut Warschau De Joodse synagoge van Warschau is buiten gebedsuren open voor publiek en de toegang is gratis. Het Joods historisch instituut is gesloten in het weekend.

Van maandag tot vrijdag open van 09:00 tot 16:00 en donderdag van 11:00 tot 18:00. Toegangsprijzen zijn vanaf € 2,50

Warschau met combinatievoordeel!

Warschau reizen met combinatiekorting

Wilt u profiteren van hoge combinatiekortingen op reizen naar Warschau? Bekijk de combinatiedeals van de reisaanbieders.

Hoge combinatiekorting Lees meer!!

Hotels Warschau

warschau-hotels-overzicht2

Hoteloverzicht van de beste hotels in Warschau, makkelijk!

Hotels Warschau

Vliegangst?

Warschau met de trein

Directe treinverbing tussen Amsterdam en Warschau

Warschau per trein

Appartementen

Warschau appartementenoverzicht

Met een groep naar Warschau? Geen probleem.

Appartementen Warschau