Warschau Umschlagplatz

Een erg indrukwekkend monument in Warschau is de Umschlagplatz. Tijdens de oorlog vertrokken vanuit dit punt in Warschau de treinen naar het vernietigingskamp Treblinka. Meer dan 300.000 Joden zijn vanuit het Getto van Warschau via het Umschlagplatz getransporteerd.

Umschlagplatz monument in Warschau!

Umschlagplatz monument

In 1988 is het Umschlagplatz monument opgericht. Het monument bestaat uit zwart en wit marmer. Honderden namen van Joden uit Warschau zijn in het marmer gegrift. Het pad van de Joodse strijd loopt tussen de Umschlagplatz en het monument voor de helden van het Getto van Warschau. Granieten gedenkstenen op dit pad, staan voor de ruim 450.000 doden uit het Getto van Warschau.


Vervoer naar Umschlagplatz monument

Warschau Umschlagplatz monument aandenken aan verschikkelijke tijdHet Umschlagplatz monument van Warschau ligt in het centrum van de stad. Het is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Diverse bus -en tramlijnen stoppen er dicht in de buurt, uitstappen bij ul. Stawki.

Het monument is altijd open en er zijn geen toegangsprijzen. Combineer een bezoek aan de Umschlagplatz met andere bezienswaardigheden in Warschau. Ook kunt u het pad van de Joodse strijd lopen naar het monument van de helden van Warschau.

Warschau met combinatievoordeel!

Warschau reizen met combinatiekorting

Wilt u profiteren van hoge combinatiekortingen op reizen naar Warschau? Bekijk de combinatiedeals van de reisaanbieders.

Hoge combinatiekorting Lees meer!!

Hotels Warschau

warschau-hotels-overzicht2

Hoteloverzicht van de beste hotels in Warschau, makkelijk!

Hotels Warschau

Vliegangst?

Warschau met de trein

Directe treinverbing tussen Amsterdam en Warschau

Warschau per trein

Appartementen

Warschau appartementenoverzicht

Met een groep naar Warschau? Geen probleem.

Appartementen Warschau