Warschau Pawiak boom

De Pawiak boom is een bronzen boom in Warschau. De boom staat voor de beruchte Pawiak gevangenis. Familieleden van omgekomen gevangenen hingen vroeger briefjes in de Pawiak. Gedenkplaatjes aan de boom geven een indicatie hoe de Pawiak boom er tijdens de oorlog uitgezien moet hebben.

Warschau monumenten Pawiak boom in Warschau

Warschau Pawiak bronzen boom

De echte Pawiak van Warschau is in 2004 gestorven en omgezaagd. Het stadsbestuur van Warschau heeft daarna besloten om de Pawiak in brons te herbouwen.

Warschau monumenten Pawiak boom voor de Pawiak gevangenisDe boom staat op het plein voor de Pawiak gevangenis. Deze gevangenis van Warschau is zowel door de Russen als de Duitsers gebruikt. Tijdens de tweede wereld oorlog was de Pawiak gevangenis, het hoofdgevangenissen complex van de Gestapo.


Vervoer naar de Pawiak boom

De Pawiak van Warschau ligt in het centrum. Het is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Diverse bus -en tramlijnen stoppen er dicht in de buurt. Uitstappen bij ul. Dzielna.

Het monument is altijd open en er zijn geen toegangsprijzen. Combineer een bezoek aan het monument met de Pawiak gevangenis van Warschau. Deze gevangenis is tegenwoordig onderdeel van de vele indrukwekkende musea van Warschau.

Warschau met combinatievoordeel!

Warschau reizen met combinatiekorting

Wilt u profiteren van hoge combinatiekortingen op reizen naar Warschau? Bekijk de combinatiedeals van de reisaanbieders.

Hoge combinatiekorting Lees meer!!

Hotels Warschau

warschau-hotels-overzicht1

Hoteloverzicht van de beste hotels in Warschau, makkelijk!

Hotels Warschau

Appartementen

Warschau appartementenoverzicht

Met een groep naar Warschau? Geen probleem.

Appartementen Warschau