Warschau monument van Nicolaas Copernicus

Het standbeeld van Nicolaas Copernicus de beroemde sterrenkundige, staat in Warschau. Nicolaas Copernicus kwam uit Polen en de grondlegger van moderne sterrenkunde. Copernicus kwam met de heliocentrisch theorie waarbij de zon het middelpunt vormt in het zonnestelsel. Zijn theorie wordt vandaag de dag nog gebruikt door sterrenkundigen wereldwijd.

Warschau Nicolaas Copernicus monument in parachtige buurt

Warschau standbeeld Nicolaas Copernicus

Het standbeeld van Nicolaas Copernicus staat voor het Staszicpaleis in Warschau. Hier zijn ook de academie van wetenschap en het wetenschappelijk genootschap van Warschau gevestigd. Het standbeeld werd in de tweede wereld oorlog door de Duitsers omgesmolten. In 1945 werd het standbeeld van Nicolaas Copernicus met oorspronkelijke mallen uit 1822 hersteld.


Nicolaas Copernicus monument voor Krasinkskipaleis WarschauVervoer naar monument Nicolaas Copernicus Warschau

Het monument van Copernicus staat voor het Staszicpaleis. Het monument is altijd open en er zijn geen toegangsprijzen. Dit deel van Warschau wordt ook wel het "Koninklijke" deel genoemd.

Rond het monument van Nicolaas Copernicus zijn mooie straten zoals Nowy Świat. Ideale plaatsen in Warschau om te winkelen of lekker uitgaan in bars en restaurants. Openbaar vervoer en taxi’s stoppen dicht in de buurt. Uitstappen bij ul. Nowy Świat.

Warschau met combinatievoordeel!

Warschau reizen met combinatiekorting

Wilt u profiteren van hoge combinatiekortingen op reizen naar Warschau? Bekijk de combinatiedeals van de reisaanbieders.

Hoge combinatiekorting Lees meer!!

Hotels Warschau

warschau-hotels-overzicht2

Hoteloverzicht van de beste hotels in Warschau, makkelijk!

Hotels Warschau

Vliegangst?

Warschau met de trein

Directe treinverbing tussen Amsterdam en Warschau

Warschau per trein

Appartementen

Warschau appartementenoverzicht

Met een groep naar Warschau? Geen probleem.

Appartementen Warschau